Home » Nieuwe elektrische breek-zeefinstallatie bij Pelt & Hooykaas

Nieuwe elektrische breek-zeefinstallatie

Bij Pelt & Hooykaas zijn wij ervan overtuigd, dat je altijd beter én meer kunt doen bij het nastreven van duurzame doelstellingen. Wij zoeken altijd naar manieren om onze processen efficiënter te maken en het gebruik van milieubelastende materialen of producten te verminderen.  Door het in bedrijf nemen van een volledig elektrisch aangedreven breek-zeef installatie zetten wij opnieuw een belangrijke stap in verdere CO2 -reductie.

 

De soort producten

Bij de keuze van een nieuwe installatie moesten wij vooral rekening houden met de bijzondere aard van onze producten. Staalslakken zijn immers bijzonder hard en breuk bestendig. Allemaal zaken die van invloed zijn op de goede werking en levensduur van de installatie.

 

Robuust

Wij hebben gekozen voor een volledig elektrische installatie van Maskin Mekano. Met een Vertical Impact Shaft (VSI) -breker, 3 zeefdekken en 4 transportbanden is dit een zeer robuuste machine. Hij biedt tegelijkertijd uitgebreide zeef en breek opties biedt en is daarnaast nog steeds mobiel, waarbij hij ons in staat stelt om steeds de optimale opstelling te vinden. Het VSI-breker concept wordt toegepast voor een breed scala van mineralen, ertsen en steensoorten.

 

Kwaliteit verzekerd

Door het instellen van rotorafmeting en rotorsnelheid wordt het breekproces beheerst en hebben we controle over het breekresultaat. We kunnen daarmee ook de verdeling van de fracties beïnvloeden. Het unieke VSI breek proces breekt hoeken van materialen weg waardoor kubus gevormd materiaal ontstaat. Dat vormt de basis voor onze hoogwaardige producten. Zo kunnen wij met alle vertrouwen onze opdrachtgevers blijven bedienen met de kwaliteit die zij van ons gewend zijn.

 

Lagere MKI-waarde

Maar de impact van deze nieuwe installatie gaat veel verder. Door deze nieuwe elektrische installatie in bedrijf te nemen zetten wij namelijk ook stappen in de efficiëntie van ons productieproces met daaraan gekoppeld nog betere eindproducten.

De milieukostenindicator, veelal afgekort als de MKI, is een enkelvoudige, totale score die wordt uitgedrukt in euro’s. De MKI voegt namelijk alle relevante milieueffecten samen in één enkele score die de schaduwkosten van een gebouw, een product of een project aangeeft. Eenvoudig gezegd: alles wat bij een product komt kijken ten aanzien van productie, op- en overslag, transport, et cetera heeft invloed op het milieu. Al die invloeden tezamen vormen de MKI die wordt weergegeven in één bedrag. Alle schaduwkosten spelen in de Nederlandse bouw overigens een grote rol.

Door over te stappen naar een elektrische installatie heeft dit directe gevolgen voor de MKI-waarden van onze producten die daardoor nóg verder verlagen. Daarmee helpen wij niet alleen onszelf maar ook onze opdrachtgevers bij het nastreven van hun milieudoelstellingen.

Het kan immers altijd duurzamer

De nieuwe elektrische breek- zeefinstallatie bij Pelt & Hooykaas zorgt voor nog meer efficiëntie in ons productieproces. Daarnaast worden de MKI-waarden nog verder verlaagd. Zo zetten we weer een stap in het verder verduurzamen van onze producten en het reduceren van CO2-uitstoot.

Offerte