Duurzame en circulaire bouwgrondstoffen2024-02-04T07:53:07+00:00

Sinds 1891 zijn wij leverancier van duurzame, circulaire bouwgrondstoffen. Door de continue veranderingen op het gebied van grond-, weg- en waterbouw is het enorm belangrijk om up-to-date te blijven in de bouwwereld. Met onze jarenlange ervaring, onze uitgebreide kennis en het volgen van de meest recente ontwikkelingen, zijn wij uw specialist als leverancier in duurzame bouwgrondstoffen. Wij leveren naast onze hoogwaardige producten ook een deskundig advies op maat. Denk hierbij aan advies over de verschillende toepassingsmogelijkheden van onze producten, bijvoorbeeld over een circulaire bouwgrondstof. Vraag nu een offerte aan voor uw bouwgrondstoffen!

Uw specialist voor duurzame circulaire bouwgrondstoffen

Pelt & Hooykaas in Rotterdam is producent en uw leverancier van hoogwaardige en duurzame, circulaire bouwgrondstoffen. Omdat wij het gehele productieproces in eigen beheer hebben, zijn wij in staat een constante kwaliteit van onze producten te leveren. Daarnaast hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en circulaire productieprocessen. Aarzel niet en vraag vandaag nog uw offerte voor circulaire bouwgrondstoffen aan. Onze medewerkers staan voor u klaar voor informatie over elke circulaire bouwgrondstof.

Breed assortiment aan bouwgrondstoffen

Als leverancier van bouwgrondstoffen bieden wij talloze grondstoffen aan voor de infrastructuur en betonsector. Denk hierbij aan producten als waterbouwslak, meng- en betongranulaat, BGS- Straatlaag, BGS-Additief en BGS-Pad. Ook voor producten als waterbouwsteen, Lespoiriet®, Ekoliet®, Duomix® en LD-mix zit u bij ons goed. Met behulp van deze nieuwe producten bieden wij een breed assortiment aan duurzame, circulaire bouwgrondstoffen die zeer geschikt zijn voor de infra- en betonsector.

De voordelen van circulaire bouwgrondstoffen

Wij maken gebruik van duurzame, circulaire bouwgrondstoffen, die voortkomen uit reststoffen van andere productieprocessen. Hiermee dragen wij bij aan het ontlasten van het milieu en circulaire economie. De natuurlijke grondstoffen raken immers minder uitgeput. Onze bouwgrondstoffen voldoen aan de geldende milieu- en kwaliteitsnormen, zoals een KOMO- of NL BSB-certificaat. Daarnaast zijn onze producten van een constante en hoge kwaliteit. Heeft u interesse in één van onze producten? Vraag dan een offerte aan voor onze circulaire bouwgrondstoffen.

Neem meteen contact op met ons bij vragen over een circulaire bouwgrondstof

Bent u benieuwd naar onze producten en diensten op het gebied van duurzame bouwgrondstoffen? Wacht niet langer en neem contact met ons op. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@pelt-hooykaas.nl. Heeft u vragen over één van onze producten, bijvoorbeeld onze duomix van grondstoffen? Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op +31 10 42 85 111. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag met een passend advies.

{Projecten}

Bekijk hier onze projecten


Bestorting Oosterscheldekering

Voor het behoud van een veilige Oosterscheldekering worden voortdurend onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Zoals de bestortingswerkzaamheden ter bescherming van de pijlers. In 1986 is de 9 kilometer lange Oosterscheldekering geopend. Deze stormvloedkering sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater. Het is een iconisch bouwwerk van 65 pijlers en waar afsluitbare schuiven van circa 42 meter lengte tussen hangen. Een dergelijk bouwwerk vraagt om frequent onderhoud om de veiligheid te waarborgen voor de lange termijn. Zo ontstaan er in de loop der tijd ontgrondingskuilen rondom de Oosterscheldekering door de stroming. Om de pijlers van de kering te beschermen worden deze kuilen regelmatig gevuld met zware materialen. Voor deze bestortingswerkzaamheden, uitgevoerd door Boskalis Nederland, werden in mei 2020 waterbouwslakken gebruikt, die vervolgens worden afgedekt met waterbouwsteen.

BGS Base legt stevige basis voor ieder wegdek

De gemeente Alphen aan den Rijn ondertekende op 30 oktober 2018 het Convenant Netwerk Betonketen Groene Hart. Het doel; het verduurzamen van de betonketen en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Op de Middelweg in Hazerswoude-Dorp brengt aannemer Versluys de samenwerking in de praktijk. Met het gebruik van het nieuwe BGSBase krijgt het wegdek een duurzaam fundament.

Ga naar de bovenkant