Pelt & Hooykaas onderzoekt continu hoe en waar circulaire bouwgrondstoffen kunnen worden toegepast, hoe het minder of geheel niet milieubelastend is en hoe het kan bijdragen aan een volledig circulaire economie. Volledig passend in onze missie doen we veel onderzoek naar de toepassingen van onze producten en dan vooral naar mogelijke circulariteit.

Zo wordt voor de andere grondstofstromen, onderzocht welke alternatieve toepassingen er zouden kunnen zijn; hoe gedraagt het zich en handhaaft het zich, niet alleen ten aanzien van verharding of binding, maar vooral ook ten opzichte van het milieu. Enkele van onze producten zijn Ekoliet en Lesporiet. Beiden een in Nederland geproduceerd granulaat en uitermate geschikt in respectievelijk beton of asfaltmengsels. Hoe deze circulaire grondstoffen ontstaan leggen wij uit in onderstaande infographics.

EKOLIET

LESPOIRIET

Neem contact met ons op bij vragen over een circulaire bouwgrondstof

Bent u benieuwd naar onze producten en diensten op het gebied van duurzame bouwgrondstoffen? Wacht niet langer en neem contact met ons op. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@pelt-hooykaas.nl. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op +31 10 42 85 111. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag met een passend advies.