Home » Pelt & Hooykaas breidt leverprogramma uit

Pelt & Hooykaas breidt lever programma uit

Haringman Goes levert nu ook de Ekolietgrasbetontegels. Een product wat zeer geschikt is voor verharding, zelfs bij zware belasting. Daarnaast zorgt het voor een natuurlijke uitstraling. De grasbetontegels van Haringman Goes bestaan ook nog eens voor 70% uit circulaire grondstoffen welke geleverd worden door Pelt & Hooykaas.

Grasbetontegels zijn tegels met één of meerdere holle ruimtes, meestal in een honingraat structuur. Daarmee kan je een verharding realiseren en toch een natuurlijke uitstraling behouden. Waar verharding en natuur elkaar moeten ondersteunen, bieden grasbetontegels een prima oplossing. Ze beschermen de ondergrond tegen erosie, en vormen een goede waterdoorlatende verharding. Bij Pelt & Hooykaas zijn ze nu leverbaar.

Holle ruimtes

De holle ruimtes in de grasbetontegels moeten worden opgevuld. Het is op dit punt dat grasbetontegels zich onderscheiden van alle andere soorten verharding. Je kunt er namelijk voor kiezen om de tegels in te zaaien met gras, waardoor het natuurlijk aanzicht maximaal behouden blijft, maar je kunt ook besluiten om de holle ruimtes te vullen met grind of met onze Duomix 0/8mm. Vooral in combinatie met onze Duomix 0/8mm heb je ook nog eens het voordeel van een onderhoudsvrije oplossing.

Zware belasting

Grasbetontegels zijn eveneens bestand tegen een zware belasting waardoor ze ook ideaal geschikt zijn voor intensief gebruik. Denk bijvoorbeeld aan de verbreding van landwegen waar zware landbouwmachines gebruik van maken. Het is bij dergelijke toepassingen vooral van belang dat er een stabiele fundering onder de gras beton tegels wordt aangebracht. Daarvoor is onze Duomix 0/8 of 0/22 mm bijvoorbeeld zeer geschikt.

Circulair

Onze grasbetontegels onderscheiden zich met name door het aandeel circulaire bouwgrondstoffen dat wordt toegepast; maar liefst 70% van onze grasbetontegels bestaat uit circulaire bouwgrondstoffen. Als gevolg daarvan zijn wij in staat ook een reductie in MKI-waarde te realiseren met maar liefst 25%.

MKI

De milieukostenindicator, veelal afgekort als de MKI, is een enkelvoudige, totale score die wordt uitgedrukt in euro’s. De MKI voegt namelijk alle relevante milieueffecten samen in één enkele score die de schaduwkosten van een gebouw, een product of een project aangeeft. Eenvoudig gezegd: alles wat bij een product komt kijken ten aanzien van productie, op- en overslag, transport et cetera heeft invloed op het milieu. Al die invloeden tezamen vormen de MKI die wordt weergegeven in één bedrag. Alle schaduwkosten spelen in de Nederlandse bouw overigens een grote rol.

Mooi resultaat

Haringman Goes levert nu ook de Ekolietgrasbetontegels. Een product wat zeer geschikt is voor verharding, zelfs bij zware belasting. Daarnaast zorgt het voor een natuurlijke uitstraling. De grasbetontegels van Pelt & Hooykaas bestaan voor 70% uit circulaire grondstoffen welke geleverd worden door Pelt & Hooykaas.

Offerte