Home » Pelt & Hooykaas stapt over op HVO100

Pelt & Hooykaas stapt over op HVO100

Pelt & Hooykaas streeft voortdurend naar mogelijkheden om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Daar is nu weer een stap in gezet, door over te gaan op HVO 100 diesel.

Schone brandstof

In ons streven naar het beperken van vervuilende uitstoot en het terugbrengen van de milieubelasting, stappen wij met al ons diesel aangedreven equipment over van fossiele diesel naar HVO 100 diesel. Deze dieselsoort is een met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO). Daardoor wordt de uitstoot van broeikasgassen door dieselmotoren aanzienlijk verminderd. Bij Pelt & Hooykaas vinden we dat enorm belangrijk.

Grote reductie

In vergelijking met fossiele diesel brengt HVO100 Diesel de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) van de brandstof tot wel 90% terug. Daarbij helpt de hernieuwbare diesel ook de uitlaatemissies van oudere voertuigen te reduceren. HVO100 Diesel heeft een vergelijkbare chemische samenstelling als fossiele diesel. Het is een drop-in brandstof, die zonder enige aanpassing in elke dieselmotor kan worden getankt. Het kan puur of gemengd in elke verhouding met fossiele diesel worden gebruikt. Het is bovendien ook goed voor de motoren zelf. De brandstof is zeer zuiver en van zeer hoge kwaliteit. Daardoor blijven filters en injectoren langer schoon, terwijl de motoren dezelfde prestaties leveren zonder onzuiverheden als zwavel of aromatische verbindingen.

Duurzaamheid als doel

Met deze overstap, die wij in oktober dit jaar afronden, leggen wij bij Pelt & Hooykaas de lat wederom een trede hoger in onze duurzaamheidsdoelstellingen. Als producent en leverancier van duurzame secundaire bouwgrondstoffen is duurzaam ondernemen altijd ons doel.

Weer een stap in duurzaam ondernemerschap

Pelt & Hooykaas streeft voortdurend naar mogelijkheden om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

 

Offerte