Bekijk hier ons laatste nieuws


Vacature: Productdevelopment Manager

Vacature: Productdevelopment Manager

Vacatures
Ieder bouwproces begint met de basis: de grondstoffen die nodig zijn om een bouw te realiseren. Pelt & Hooykaas is specialist in secundaire bouwgrondstoffen voor de betonindustrie en weg- en waterbouw waardoor ze een belangrijke bijdrage leveren aan de circulaire economie. Vanuit de vestigingen in IJmuiden, Vlissingen en Bergen op Zoom wordt er jaarlijks meer dan een miljoen ton bouwgrondstoffen geleverd als funderings-, halfverhardings-, toeslag-, bestortings- en stabilisatiemateriaal.
Read More
Introductie van Ekoliet

Introductie van Ekoliet

Nieuws
Recent hebben wij een nieuw product geïntroduceerd, genaamd Ekoliet®. Als bijproduct bij de productie van staal, komen jaarlijks vele honderdduizenden tonnen LD-staalslakken vrij. Uit jarenlang onderzoek van dit bijproduct is een stroom LD-staalslakken geschikt bevonden voor toepassingen in niet-constructieve betonmengsels. Er zijn verschillende kwaliteiten slakken met uiteenlopende eigenschappen, maar het materiaal is in overeenstemming met paragraaf 4.3.7 van EN 12620.
Read More
Bestorting Oosterscheldekering

Bestorting Oosterscheldekering

Projecten
Voor het behoud van een veilige Oosterscheldekering worden voortdurend onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Zoals de bestortingswerkzaamheden ter bescherming van de pijlers. In 1986 is de 9 kilometer lange Oosterscheldekering geopend. Deze stormvloedkering sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater. Het is een iconisch bouwwerk van 65 pijlers en waar afsluitbare schuiven van circa 42 meter lengte tussen hangen. Een dergelijk bouwwerk vraagt om frequent onderhoud om de veiligheid te waarborgen voor de lange termijn. Zo ontstaan er in de loop der tijd ontgrondingskuilen rondom de Oosterscheldekering door de stroming. Om de pijlers van de kering te beschermen worden deze kuilen regelmatig gevuld met zware materialen. Voor deze bestortingswerkzaamheden, uitgevoerd door Boskalis Nederland, werden in mei 2020 waterbouwslakken gebruikt, die vervolgens worden afgedekt met waterbouwsteen.
Read More
Duurzaam en circulair asfalt heeft de toekomst

Duurzaam en circulair asfalt heeft de toekomst

Projecten
In de wegenbouw neemt de vraag naar duurzame producten snel toe. In antwoord hierop ontwikkelde ons zusterbedrijf Pelt & Hooykaas een nieuw duurzaam en circulair asfalt.
Read More
BGS Base legt stevige basis voor ieder wegdek

BGS Base legt stevige basis voor ieder wegdek

Projecten
De gemeente Alphen aan den Rijn ondertekende op 30 oktober 2018 het Convenant Netwerk Betonketen Groene Hart. Het doel; het verduurzamen van de betonketen en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Op de Middelweg in Hazerswoude-Dorp brengt aannemer Versluys de samenwerking in de praktijk. Met het gebruik van het nieuwe BGSBase krijgt het wegdek een duurzaam fundament.
Read More
Begraafplaats Sint Pancratius in Castricum

Begraafplaats Sint Pancratius in Castricum

Projecten
De R.K. Parochie De Goede Herder beschikt over een prachtige begraafplaats en een fraai aangelegde urnenhof. Onlangs is de begraafplaats van de Sint Pancratiuskerk volledig gerenoveerd en zijn alle paden vernieuwd. De paden bestonden uit gewassen grindtegels, grote en kleine betontegels en grindpaden op een puinfundering
Read More

Meer informatie nodig? Bekijk onze downloads

Algemene Leveringsvoorwaarden